Status.
Sedang menyiapkan manuskrip.
//Fantasy Island
Tropical Village
Isnin, Disember 10, 2018 | 0Superstar (s)!

Hai semua. Baru berkesempatan nak update blog ni. Sebenarnya nak tutup blog ni. Ye lah, sebab dah lama tak guna. Macam rugi pulak kalau bukak pun sekadar nak tengok komen-komen readers yang aku sayang ni kan? Eceh!

Actually aku baru saja sampai rumah. Balik dari kampung. Oh ya, kampung aku dekat Johor, area Batu Pahat. Kami satu family jarang-jarang balik sana. Sebab jauh. Tapi, kalau raya ke memang akan balik sana. Dah selalu balik kampung kat Kedah ni ha, dekat je. Ada la dalam setengah jam dari rumah. Sebab tu tak kisah sangat.

Bila balik kampung tu, mustahil lah tak pergi tempat-tempat menarik kan?Aku pergi Tropical Village. Tempat ni tak jauh dari Batu Pahat, area Ayer Hitam. Family aku decide nak pergi sebab kakak aku study dekat sini. Bosan pergi mall, diorang pergi tempat ni. Bagi aku sangat okey kalau nak ajak budak-budak kecik ke, sebab tempat dia cantik sangat. Cuma kesian lah, pekerja Indonesia hanya ada 2 orang saja bak jaga tempat yang punya lah besar tu.

Tenpat ni ada 3 bahagian. Dunia, Malaysia dan juga Kanak-kanak. Kalau bahagian dunia ada pelbagai bangunan yang menjadi kebanggan.Contohnya di Paris ada Menara Eiffel. Kalau kat Malaysia ada KLCC. Ha, tiket masuk RM12. Korang nak pergi park kereta bahagian bawah, pastu jalan kaki pun okey, nak naik dengan kereta pun boleh. Kalau nak bersenam, jalan je dengan kaki, apa salah nya. Nah aku kongsikan gambar sepanjang di sana :)



Gambar tak masuk full pulak. Sedih betul ;(

Sesuai untuk ada anak kecik ke, sebab banyak watak Disney. 

Menara Condong Pisa

Kat sini disediakan train kecik jugak. Bayar RM2. Sesuai untuk anak kecik yang nak tengok dinosaur
Cantik kan?

KLCC dia nampak macam lama sikit. Sedihnya.

Yang paling best, gambar naga ni. Cantik.

Korang patut pergi tau. Rugi kalau tak pergi. Hehe.







Older Post | Newer Post
The Author


Assalamualaikum. My name is Nurin. 23 y/o. Lives in Kedah.

Any sponsorship, advertorial, review you can contact me at, mianasrin@ymail.com

Facebook :Nazfea Solehah
Instagram: @nn.ir
Twitter: @nnir_
Whatsapp: 0149642308


Diary About Site


Let's Talk!


The Credits!

Template by : Cherrybam and NadyaWiwit
Basecode by : Nadya
Header by : Munirah
Sidebar coding : Kak Fatin Full Edited : Nurin Irsalina

Best View at GOOGLE CHROME!