Advertisement

Main Ad

Drama Review: Neung Nai Suang (2015)



One in My Heart หนึ่งในทรวง [Neung Nai Suang]
Complete November 25, 2015
Total Episodes : 12
Airing Date : 28th May 2015 – 8th July 2015

Lagu OST
หนึ่งเดียวคือเธอ / Neung Diao Keu Tur (You’re the One) 
Artist: James Jirayu
ปลายทาง / Bplai Tahng (Destination) by May Fonnapa
จูบ / Joop (Kiss) by James Jirayu & Yaya Urassaya

Lagu OST

Synopsis

The story starts off with "Yaya" who portrayed "Poom",the beautiful girl with no parents, riding gracefully with her friends cheering. Then they going to bring the viewer to see and appreciate the beautiful decorated ballroom party. Which will be the first time the they met. "James" portrayed "Nueng" the handsome son of a former renowned diplomat that just came back from study oversea and attending this party. Every girls want to get to know him. But after the first glance "James" falling in love with "Yaya" straightaway. He forget that he knew her before. On the other hand, "Yaya" deeply remember that "James" used to bullied her when they were young. So she really doesn't like him. But when they have to dance together at the party "Yaya" just ran away. That made "James" angry and embarrass. So, he picking a fight with her nonstop. Fan who love this kind of story will have to wait and see whether or not he can get her heart."

Ceritanya bermula apabila Poom (Yaya Urassaya), seorang gadis yang cantik tetapi dia tiada ibu dan ayah datang ke majlis yang telah dihiasi dengan indah. Pada waktu itu, Neung (James Jirayu) baru balik daripada belajar di luar negara datang untuk hadir memeriahkan parti itu. Poom telah memalukan Neung dengan berlari keluar daripada menari dengannya.Oleh sebab itulah, Neung akan mencari jalan untuk memalukan Poom dan bergaduh tanpa henti. Neung telah jatuh hati sebenarnya dengan Poom pada pandangan pertama setelah lama mereka tidak berjumpa meskipun Neung suka mengejek Poom semasa kecil kerana Poom merupakan seorang kanak-kanak yang gemuk dan tidak cantik. Neung hakikatnya sudah lupa yang dia sebenarnya mengenali Poom di waktu kecil. Poom masih tidak dapat melupakan kejadian yang Neung suka membulinya dan membuatkannya tidak suka pada Neung. Hal ini menyebabkan Neung berusaha untuk mengambil hati Poom dan membuktikan cintanya itu tulus dan ikhlas.

REVIEW: Cerita ini light-light sahaja, tiada action yang berlebihan. Aku suka cerita yang berunsurkan family macam ni. Hehe, jadi kepada korang yang nak tengok full episod, korang boleh pergi dekat sini ya. 

Neung Nai Suang


Sekian sahaja entry kali ini, semoga korang terhibur membaca di blog aku ya. Bye! 

Post a Comment

2 Comments