Assalamualaikum dan selamat malam. Sudah lama aku tak update blog ini tentang lifestyle aku kan? Bukan apa, aku ada sahaja topik nak letak dekat blog ni, tapi kekangan masa menyukarkan aku nak taip dan publish post dekat sini. 

Makin lama, makin aku rasa tak sempat. Kerja dan keletihan bekerja agak menghalang sedikit aku nak tulis post dekat blog ini. Bila dah balik kerja, of course lah kan kita nak rehat. Bila dah habis rehat, kita akan settle kan semua kerja kita yang tertunggak. Jadi, post dekat blog ini agak berhabuk lah kiranya.

Aku sebenarnya ada memasang impian untuk jadi blogger sepenuh masa tapi apakan daya, kita hanya boleh jadikan blogger ini sebagai part time sahaja. Semoga impian aku untuk menjadi blogger yang terkenal akan berjaya.

Baiklah, dipendekkan cerita, hari ini aku pergilah bandar sebab aku nak cari hadiah untuk anak murid aku, aku pun amik keputusan untuk singgah sekejap dekat CU Mart. Selalu korang tengok aku review makanan dekat Family Mart kan, ha ini pertama kali aku nak makan makanan dekat CU Mart.

Kedai dia agak kecik jugak. Mungkin kawasan tak padat dengan penduduk. Jadi aku suka kedai dia yang agak kecik comel tu. Masa mula-mula aku masuk, aku cuba tengok pilihan makanan yang ada di sini. Salah satunya toppoki, corndog,gimbap dan pelbagai jenis dessert. Dekat sini dia tak jual frappe macam Family Mart punya. 

Aku perasan jugak, harga makanan dia agak mahal sikit berbanding Family Mart. Yang ni aku tak berani nak komen lebih-lebih, sebab kedai sebegini ada branding yang tersendiri. Mungkin harga dia mahal sebab bahan yang dia guna bahan premium.

Untuk mengelakkan aku rugi sahaja masuk CU, tapi tak beli apa pun, aku pun grab lah satu dessert ni ha. Strawberry Cheesecake Trifle. Baiklah ini gambarnya.







Review:

Satu mulut je aku makan, rasa dia boom! Memang sedap. Sesuailah untuk aku yang bukan sweet tooth ni. Dia manis light-light je. Rasa strawberry dia sebijik macam aiskrim Paddlepop Rainbow. Memang masuk dengan cheesecake tu.

Bagi aku memang berbaloilah dengan harga dia macam tu. Aku tak sangka dessert CU ni sedap juga rupanya. Jadi kalau korang nak try, korang boleh beli dessert ni tau. Sedap pada tekak aku. 

Baiklah, setakat ini sahaja post kali ini.