Hai korang. Semoga korang sihat-sihat selalu ya. Baiklah, sepanjang aku berblogging ini, aku nak tulis dan kongsi tutorial, tips sebanyak mungkin untuk dijadikan rujukan aku pada masa hadapan juga. Tidaklah perlu tercari-cari lagi di Google nanti. Betul tak? Kali ini, aku nak kongsikan bagaimana nak memasang Widget Online User sama seperti blog aku. Korang boleh tengok di sidebar sebelah kanan, di situ ada tulis kan beberapa orang yang online, maksudnya mereka ini datang singgah sekejap di blog aku untuk membaca. 




1. Korang pergi ke sini ya http://www.freeusersonline.com/

2. Akan keluar paparan seperti ini, korang tulis sahaja alamat url blog korang. 




3. Copy code yang diberi

4. Buka blog > Layout > Add a gadget > Html Javascript

5. Paste kan code tadi.

6. Preview and save!

Semoga bermanfaat! Terima kasih singgah di blog ini ya.